Eerste bijeenkomst Dorpsplan Reek

Share

De lokale gemeenschap van Reek wordt uitgenodigd om komend half jaar te helpen onderzoeken en bespreken hoe zij het dorp de komende tien jaar willen laten ontwikkelen. Zowel op het gebied van onderwijs, wonen, ondernemen, het verenigingsleven als (sport)faciliteiten.

Donderdag 18 september wordt een start gemaakt met Dorpsplan Reek. Alle inwoners en bij Reek betrokken organisaties vanaf 20.00 uur welkom in het Wapen van Reek.

Reek krijgt de komende jaren te maken met onder meer een toenemend aantal ouderen, een vermindering van het aantal jongeren, een veranderende woningmarkt en een overheid die minder geld heeft en daarom meer verantwoordelijkheid en inzet van het dorp vraagt om voorzieningen te behouden.

Eind 2013 gaven Jeroen van den Berg en Mark van Gils, beiden zowel inwoner van Reek als werkzaam in gebiedsontwikkeling, op een thema-avond van Ondernemend Reek een presentatie over de kansen en bedreigingen voor Reek. De urgentie om een dorpsplan te maken om de leefbaarheid te behouden, was voor alle aanwezigen duidelijk.

Een dorpsplan voor en door inwoners van Reek.

Drie betrokken inwoners namen vervolgens initiatief: Guus Weitzel, Jeroen van den Berg en Wilma Hendriks. Zij spraken met het verenigingsleven en de politieke partijen over een plan van aanpak en schreven een voorstel aan de gemeente voor het nodige budget om het proces in goede banen te leiden. De gemeente reageerde verheugd op dit burgerinitiatief en verleent waar nodig medewerking.