locatie Morgenzon is ongeschikt

Share

Het wordt steeds duidelijker dat de locatie Morgenzon eigenlijk ongeschikt is voor de nieuwe Zeelandse school. De schaduw van de kerk zorgt ervoor dat de kinderen op de speelplaats nooit zon zullen zien. Ook zullen de parkeerproblemen groter worden.

Zie de foto’s die we hebben gemaakt ter illustratie van onze argumenten.

Vanwege de beperkte ruimte moet men de speelplaats van de nieuwe school realiseren aan de voet van de kerk, het hoogste gebouw van Zeeland. De eerste tekeningen van de architect bevestigen dit beeld.

Omdat de kerk aan de zuidzijde staat, is de schaduwwerking op het schoolterrein enorm.

Zie onderstaande foto’s die op 4 november rond het middaguur zijn genomen:

Het is duidelijk dat het grootste gedeelte van het Morgenzonterrein in de schaduw van de kerk ligt.

Het gevolg is dat de schoolkinderen in de pauze altijd in de schaduw zullen moeten spelen. Dit terwijl B&W willen voldoen aan het  “frisse school” concept.

Alleen hartje zomer staat de zon hoog genoeg aan de hemel. Helaas zijn de kinderen dan met vakantie….

Ook denken wij dat het parkeren een probleem zal worden. Onderstaande foto’s zijn van 7 november 2011 tijdens een begrafenis. Het terrein staat vol met auto’s:

Wij denken dat er in de huidige plannen onvoldoende ruimte is gereserveerd voor parkeren. Dit kan ook niet anders omdat het terrein eigenlijk te klein is om ruimte te bieden aan alle  plannen.

Wij zijn van mening dat het college van B&W een fout van formaat heeft gemaakt door de locatie Morgenzon aan te wijzen voor de bouw van de nieuwe school.