RPP Landerd strikt jonge kandidaat als raadslid

Share

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart is RPP Landerd naarstig op zoek geweest naar jongeren die belangstelling hebben voor de lokale politiek. De partij is uitgekomen bij Paul Verstegen. De 28-jarige Reekenaar krijgt de derde plek op de kieslijst.

Paul Verstegen is een geboren en getogen Reekenaar. Hij is actief bij voetbalvereniging Achilles Reek, het stREEKfeest en kindervakantieweek Kelekeet. Sinds december 2010 heeft hij zijn eigen communicatiebedrijf Bureau Kett. Tevens is hij tot augustus 2013 vijf jaar werkzaam geweest bij Tekst & Uitleg Media, waar hij onder meer schreef voor weekblad Arena.

Toekomst

Tijdens zijn werk als journalist is Verstegen geïnteresseerd geraakt in de lokale politiek. “Ik heb inmiddels al een halfjaar mijn handen vrij”, zegt hij. “Die tijd heb ik gebruikt om na te denken over mijn toekomst. En die van mijn leefomgeving. Ik ben altijd kritisch geweest op de lokale politici. Nu is het moment aangebroken dat ik zelf laat zien wat ik kan. Tevens zie ik het als mijn taak om de jeugd een stem te geven, want voor veel raadsleden is het lang geleden dat ze jong waren.”

Verjonging

Lijsttrekker Roland Werring is blij met de toevoeging aan de kieslijst. “Verjonging stond bij ons al langere tijd op de agenda”, laat hij weten. “Dus we zijn erg blij met de komst van Paul. Ik heb het idee dat hij, zeker gezien zijn opleiding communicatie, probleemloos aansluit bij de huidige raadsleden.”

Tevens maakt Werring bekend dat de top vier van de kieslijst inmiddels is vastgesteld door het partijbestuur. Naast Roland Werring op plek één en Paul Verstegen op drie, staan de huidige fractieleden Harold van den Broek en Niek Egtberts op respectievelijk de tweede en vierde positie.